Welkom bij modevakschool Iris
Info opleidingen
Costumière
Lerares
Kinderkleding
Textielwarenkennis
Op Maat Cursus
Knip- Naaicursus
Kneepjescursus
Knipmode
lockcursus
Moulage
Links
Contact
Inschrijven
Cursistenpagina

Modevakschool Iris

Kinderkleding Patroontekenen

U leert in deze opleiding hoe u patronen voor kinderkleding maakt. Ook het maken van kinderkleding leert u in deze opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een examen voor het diploma Kinderkleding patroontekenen bij de Stichting Modevakopleidingen Modanka.


Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die kinderkleding maakt. Voor eigen gebruik en om er de eigen creativiteit in te leggen. Ook om het patroon op de maat van het kind aan te passen. Om er uw beroep van te maken, voor kinderkleding in het algemeen om bijvoorbeeld in opdracht of voor in een boetiek te werken.


Lestijden

Het cursusjaar start begin september en duurt tot juni. Gedurende de schoolvakanties is er geen les. De lessen worden overdag en ’s-avonds gegeven. De groepsgrootte is ongeveer 7 personen. 


Wat leert u

Grondpatronen tekenen van maat 56 tot en met maat 176.


De grondpatronen of basispatronen houden in lijfjes, mouwen, rokken en broeken. Ook de zogenaamde mouwaanplaatsing komt aan de orde, voor het maken van bijvoorbeeld de raglanmouw, of de mouwinzet volgens de confectiemanier.


Het tekenen van patronen voor kinderkleding zoals een sweatshirt, joggingpak, blouse, jack, rok, broekrok, jurk, overalls e.d. Ook het tekenen van kraagjes, boordjes, zakken, capuchons en dergelijke komen aan bod.


Verder wordt het aanpassen van de patronen op maat behandeld. Wat juist bij kinderkleding erg belangrijk is, omdat alle kinderen zich op hun eigen manier ontwikkelen.


Tevens leert u verschillende kneepjes, welke speciaal voor kinderkleding gewenst zijn. Zoals tricot boordjes/manchetjes zakken, passen met verschillende vormen, applicatie maken en rits inzetten.


Examen

Afsluiting voor het diploma kinderpatroontekenen bij de Stichting Modevakopleidingen Modanka is mogelijk.


Huiswerk   


Studieduur

1 x per week 2,5 uur les